друкувати


Аграрний комітет ініціював збільшення відшкодування за купівлю племінних тварин до 80%

15 червня 2021, 12:00

Аграрний комітет намагається приділити питанню тваринництва особливу увагу. Результати можна помітити, поглянувши на програми держпідтримки. Про це у блозі на Latifundist.com повідомив народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

Він зазначив, яккщо раніше відшкодування за купівлю племінної корови чи нетелей сягало 50%, то цьогоріч відшкодування підвищено до 80%. Завдяки роботі уряду, завдяки роботі аграрного комітету програмою відшкодування передбачено 50,4 тис. грн на одну голову. 

«Я думаю, що для молочної галузі — це досить вагома підтримка і потужний крок вперед, який дозволить стати більш конкурентними на ринку. Аграрії зможуть закуповувати більш продуктивне поголів'я, замінювати наявне стадо на якісніше. Зауважу, що сьогодні, наприклад, з нашою типовою породою українська чорно-ряба можна виходити на зовнішні ринки на гарних умовах», — повідомив Іван Чайківський.

Натомість, українські аграрії мають змогу завозити високопродуктивне поголів'я з Європи, проводити заміну і отримувати набагато вищі результати, ніж ті, які у середньому отримують на молочних фермах сьогодні в країні. 

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики України захищатиме ринок від засилля імпортної молочки.