друкувати


Законопроект про агрострахування пройшов профільний комітет та направлений до Ради

9 червня 2021, 10:17

Законопроект про агрострахування №5104 пройшов профільний комітет і направлено на розгляд у парламент у другому читанні. Про це під час виступу на IV Агрополітичному форумі повідомив заступник міністра агрополітики і продовольства Tарас Висоцький, пише Всеукраїнська асоціація громад. 

«Сподіваємось наступного пленарного тижня закон про агрострахуванню ухвалять і ми зможемо цього року запустити нові напрямки агрострахування. Також ми направили на узгодження порядок компенсації втрат по форсмажорних погодних умовах. Загалом на нові напрямки держпідпримки виділено 4.5 млрд. грн.», — сказав він.

Нагадаємо, що метою законопроекту є визначення механізму надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування сільськогосподарської продукції.

Проектом закону пропонується внести зміни до Податкового кодексу України в частині збільшення ставки податку на дохід за договорами страхування сільськогосподарської продукції на 0,5 відсоткових пункти з метою у подальшому спрямування цих коштів на підтримку страхування сільськогосподарської продукції», — йдеться у пояснювальній записці.

Також проєктом Закону вносяться зміни до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», якими визначаються:

Розмір часткового відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам страхових платежів (премій) визначено на рівні до 60 відсотків зважаючи на практику попередніх періодів дії аналогічних програм підтримки.

Податковий комітет підтримав законопроект про запровадження агрострахування в Україні.