друкувати


У Києві на 33-й Міжнародній агропромисловій виставці AGRO2021 обговорять розвиток продовольчих систем в Україні

8 червня 2021, 13:02

9 червня 2021 року, у Києві на 33-й Міжнародній агропромисловій виставці AGRO 2021, відбудеться панельна дискусія «Продовольчі системи: український контекст». На ній учасники обговорять розвиток продовольчих систем в Україні.

Як повідомляють організатори заходу, дискусія проводиться з метою привернення уваги суспільства до питання розвитку продовольчих систем, сформувати пропозиції до векторів розвитку продовольчих систем в Україні в контексті світових трендів.

Також планується  розпочати перший етап обговорень в межах національного діалогу з питань трансформації продовольчих систем в межах підготовки до Саміту ООН з продовольчих систем 2021.

Панельна дискусія пройде під егідою Міністерства економіки України та Міністерства аграрної політики та продовольства України за підтримки FAO UN та участі представників центральних органів влади, науки, громадських та бізнес-асоціацій. 

Час: 14:30 – 16:00

Місце: локація «Мушля» за павільйоном №1, ВДНГ.

Формат заходу: публічна дискусія із залученням експертного середовища.

Модератор: Олена Ковальова, директор ННІ неперервної освіти НУБІП України, доктор економічних наук, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України 2015-2019 рр.

Спікери

Відеозвернення Оснат Лубрані, координаторка системи ООН в Україні, координаторка з гуманітарних питань

Тарас Качка, заступник Міністра економіки України, Торговий представник України

Тарас Висоцький, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України

Дмитро Заруба, перший заступник голови Державної екологічної інспекції України

Михайло Малков, координатор ФАО зі зв’язків з Урядом та донорами в Україні 

Микола Пугачов, доктор економічних наук, національний координатор України в альянсі «Продовольча коаліція», «ННЦ «Інститут аграрної економіки»

Дмитро Васильєв, керівник комітету Європейського зеленого курсу UBTA

Марія Дідух, директор Громадської спілки «Всеукраїнський аграрний форум»

Наталія Притульська, президент  Всеукраїнської федерації споживачів «ПУЛЬС»

Нагадаємо, що Українську асоціацію бізнесу та торгівлі (UBTA) зареєстрували в січні минулого року. Це платформа, яка лобіює експортні інтереси аграрного бізнесу України із залученням всіх зацікавлених гравців.

Найближчим часом сертифікати якості українського зерна планується діджиталізувати. Такий крок дозволить посилити позиції України на міжнародних ринках.