друкувати


Експерт розповів, що включатиме комплексний план просторового розвитку громад з 1 липня 2021 року

8 червня 2021, 09:37

З 1 липня 2021 року в Україні діятиме кардинально новий підхід, який імплементується у розробці планувальної землевпорядної та містобудівної документації. Про це у блозі на АgroРolit.com написав заступник Голови Ради Асоціації «Земельна спілка України»  Андрій Мартин. 

Він зазначив, що процедура кардинально змінена.

«Всі відомості про обмеження використання земель, які є на території громади, повинні бути визначені у комплексному плані, повинні, знову ж таки, стати доступними для інвестора. Комплексний план повинен передбачати функціональне зонування території, тобто визначення того, як має правильно використовувати кожне місце на території громади», – зазначив він.

За словами Мартина, дуже важливим є те, що комплексний план просторового розвитку громади повинен захистити найцінніші землі, які є на території громади.

Це землі на яких розташовані об’єкти культурної, археологічної спадщини і землі, які виконують важливі екосистемні функції. Чого гріха таїти, я думаю всі ви знаєте, що хоча на території нашої держави розташовано понад 140 тис. об’єктів нерухомої культурної спадщини, дуже часто вони абсолютно ніяк не позначені на картографічній основі – немає відомостей про них в державному, земельному кадастрі, немає зафіксованих обмежень використання земель», – наголосив експерт.

Усі території мають бути чітко ідентифіковані і зазначені на комплексному плані.

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів схвалив розроблену Мінрегіоном постанову, яка затверджує Класифікацію обмежень у використанні земель.