друкувати


Виробники відстояли держпідтримку-2021 вітчизняної зрошувальної техніки

7 червня 2021, 19:10

Представникам АПК вдалося відстояти держпідтримку вітчизняних виробників зрошувальної техніки під час відкритої зустрічі аграріїв з міністром аграрної політики Романом Лещенком та його заступником Тарасом Висоцьким.

Як повідомив у коментарі AgroPolit.com один з учасників онлайн-зустрічі, який виступав від імені аграріїв – директор громадської спілки «Асоціація Меліоратор» В'ячеслав Глотов, рішення про підтримку виключно державних виробників підтримав очільник Мінагрополітики Роман Лещенко. 

 

 

Спочатку мова йшла про те, щоб залишити вибір за сільгоспвиробниками. На цьому акцентував увагу Тарас Висоцький. Але потім на підтримку вітчизняного виробника виступили представники вітчизняної галузі і міністр резюмував, що будемо рухатися в цьому напрямку, в підтримку вітчизняного виробника. І це правильно, бо кошти українських платників податків мають витрачатися на підтримку вітчизняних виробників, а не іноземних», – пояснив В'ячеслав Глотов.

Нагадаємо, Тарас Висоцький виступав за надання 25% державної компенсації з бюджету іноземним виробникам зрошувальної техніки. 8 квітня 2021 року Тарас Висоцький показав проект Порядку, де прибрали формулювання про українських виробників. До пункту 4.3 Проекту внесли зміни: «закупівлю техніки, механізмів та обладнання для проведення технологічних операцій у зрошуваному землеробстві (далі – техніка, механізми та обладнання) згідно із затвердженим Мінекономіки переліком такої техніки, механізмів та обладнання — у розмірі до 25 % їх вартості».