друкувати


Зеленський підписав указ про висадку в Україні 1 млрд дерев

7 червня 2021, 12:00

Сьогодні під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Екологія» президент України Володимир Зеленський підписав указ про старт програми «Зелена країна», у якому ідеться, зокрема,  про висадку в Україні 1 мільярду дерев протягом найближчих 10 років. Про це повідомляє АgroРolit.com.

«Ми розпочинаємо проект «Зелена країна». Ми поставили перед собою мету за 10 років більшими площу лісів на 1 мільйон гектарів. Задля цього в Україні постібно посадити 1 мільярд дерев», — сказав Зеленський. 

У форумі беруть участь представники Кабінету міністрів, Верховної Ради, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, представники ООН, Єврокомісії, міжнародні експерти. Вони говоритимуть про боротьбу з глобальною зміною клімату та посилення ролі України в цьому процесі.

Також  під час форуму йтиметься про сучасні підходи у сфері захисту довкілля: екологія охорони лісів, переробки відходів, захисту й збереження водних ресурсів та природно-заповідного фонду, розвитку Чорнобильської зони відчуження та перетворення її на привабливий туристичний об’єкт.

Заплановані дискусії стосовно «зеленої» економіки, екоконтролю та запобігання промисловому забрудненню. Окрема сесія буде присвячена екоцифровізації.

Форум триватиме три дні — із 7 до 9 червня.

Нагадаємо, що СБУ викрила корупційні схеми в лісгоспах чотирьох областей на десятки мільйонів гривень.