друкувати


Понад 60% українців не підтримують відкриття ринку землі

3 червня 2021, 13:00

За даними соціологічного дослідження на тему: «Чи вдалося Зеленському стабілізувати ситуацію у країні», проведеного Українським інститутом майбутнього спільно з New Image Marketing Group у період з 15 до 24 травня 2021 року, за рішення відкрити ринок землі сільгосппризначення з 1 липня цього року виступає чверть опитаних (26%). Про це повідомляє прес-служба Українського інституту майбутнього.

Водночас 62% не підтримує це рішення.

Зазначається, що кількість категоричних противників відкриття ринку землі майже у три рази перевищує кількість тих, хто однозначно за це рішення (49% до 14%).

Серед усіх електоральних груп основних політичних гравців немає підтримки відкриттю ринку землі. Особливо серед виборців Ю.Бойко (84% противників) та Ю.Тимошенко (73% противників).

Виключенням є виборці В.Зеленського, чиї уподобання розділилися майже навпіл: 45% не підтримують цей крок і 42% виступають за.

Це корелює з більшою схильністю молоді підтримувати відкриття ринку землі в Україні: 38% серед молоді до 24 років виступають за цей крок, тоді як серед старшого покоління його підтримують удвічі менше (19%)», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Батьківщина» передала до ЦВК документи для старту земельного референдуму.