друкувати


Мала приватизація: об'єднані територіальні громади зможуть отримувати 10% від продажу об'єктів

2 червня 2021, 11:00

Уряд працює над пакетом приватизаційних законів,у рамках яких буде застосована так звана мала приватизація, яка буде давати 10% до бюджету ОТГ від тих підприємств, які держава продає. Про це під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30» розповів голова підкомітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та самоврядування Олександр Кронієнко, йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

На думку нардепа, це буде мотивувати політичне керівництво ОТГ, голів ОТГ, депутатів виконкомів шукати інвесторів, приводити їх до себе, показувати, замотивовувати, адже Фонд держмайна буде займатися великими історіями – обленерго, заводами.

«Наприклад, якщо є якийсь невеликий призабутий комплекс, а він у державній власності, такого дуже багато по Україні, то це буде один з інструментів наповнення. Інші інструменти наповнення – наведення ладу із оподаткуванням землі – це важливо, цього року до цього треба прийти. Також цьогоріч треба провести дискусію щодо ПДФО», — зазначив Олександр Корнієнко.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, у «Слузі народу» презентували детальний аналіз закону про місцеве самоврядування.