друкувати


Наслідками законопроекту №4167 щодо екологічного контролю стане закриття промислових підприємств України

2 червня 2021, 08:05

Законопроект №4167 «Про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності» несе великий ризик закриття частини промислових підприємств в Україні. Про це у блозі на AgroPolit.com повідомив керівник комітету Європейського зеленого курсу UBTA Дмитро Васильєв.

«З огляду на вимоги нових проєктів законів №3091 «Про державний екологічний контроль», який мають розглянути та №4167 «Про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності», що знаходиться на доопрацюванні після чергового розгляду у Верховній Раді і якими будуть введені нові жорсткі екологічні вимоги до здійснення господарської діяльності. А враховуючи вкрай стислі строки для переходу на нові технології, існує велика ймовірність того, що частина промислових підприємств в Україні змушена буде закритися».

У свою чергу, представники промисловості пропонують створення «Фонду декарбонізації».

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, раніше в UBTA повідомляли, що поточна версія проєкту Закону України «Про державний екологічний контроль» №3091 не може бути підтримана. Причина  –  його норми монополізують контрольні функції в руках одного органу влади та наділяють його надто широкими правами на втручання у діяльність суб’єктів господарювання.