друкувати


Оприлюднено функції новоствореного Державного агентства з питань меліорації

1 червня 2021, 12:00

Державне агентство з питань меліорації та рибного господарства України – нова структура у складі Мінагрополітики, яка займатиметься меліорацією та проектами зрошення в державі. Про це йдеться у аналітичному матеріалі AgroPolit.com.

Згідно із проектом постанови, яка є у розпорядженні AgroPolit.com, нове відомство має виконувати ряд важливих функцій. Зокрема:

1) Реалізація державної політики у сфері рибного господарства та рибної промисловості, охорони, використання та відтворення водних біоресурсів, регулювання рибальства, безпеки мореплавства суден флоту рибного господарства, меліорації земель та експлуатації державних водогосподарських об’єктів комплексного призначення, міжгосподарських зрошувальних і осушувальних систем;

2) Внесення на розгляд Міністра аграрної політики та продовольства пропозицій щодо забезпечення формування державної політики у сфері рибного господарства та рибної промисловості, охорони, використання та відтворення водних біоресурсів, регулювання рибальства, безпеки мореплавства суден флоту рибного господарства, меліорації земель та експлуатації державних водогосподарських об’єктів комплексного призначення, міжгосподарських зрошувальних і осушувальних систем;

3) Державне агентство з питань меліорації та рибного господарства України відповідно до покладених на нього завдань:

Більше про функції дивіться у метаріалі за посиланням.

Нагадаємо, в Україні офіційно створено Державне агентство з меліорації та рибного господарства. Відповідне рішення № 539 вже опубліковано на сайті Кабінету Міністрів.