друкувати


У агарному комітеті ініцюювали правку до бюджету, яка гарантує повну компенсацію коштів за програмою тваринництва

31 травня 2021, 09:05

Народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар аграного комітету Іван Чайківський вніс правку, що у разі придбання племінного стада за держпрограмою у випадку нестачі бюджетних коштів у конкретний рік виплати за цією програмою аграріям переносяться автоматично на наступний рік у повному обсязі. Про це йдеться у інтерв'ю AgroPolit.com.

Нардеп зазначає, що держава має дотримуватися всіх правил, які вона сама і створила. 

«Уявіть, що ви – фермер і скористалися державною програмою: наприклад, побудували приміщення, сподіваючись, що держава вам відшкодує витрати. Ви зробили всі документи, грамотно все оформили. Далі ви ще більше ризикнули – поїхали, наприклад, в Німеччину, закупили висококласну, високоефективну племінну худобу, привезли її, заплатили за неї серйозні гроші. Привезли її сюди і впевнені, що вам держава має за цю худобу відшкодувати все, і ви собі далі плануєте свою діяльність.

Але стається так, що таких фермерів в Україні виявилося багато. І коли всі подали документи, коли комісія при міністерстві засіла, подивилася – а грошей-то не вистачає! А це значить, що наявні кошти поділять порівну на всіх. І ви собі уявіть, що в цьому випадку відчуває той чи інший фермер, який розпланував собі своє виробництво, розпланував собі вже свій проєкт – як йому бути завтра? Адже тут він кредит взяв, там напозичав, держава обіцяла, що віддадуть, адже є державна програма, а віддали всього 10% того, що обіцяли. Це правильно? Як на мене – це абсолютно неправильно», — повідомив Іван Чайківський.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, AgroPolit.com проаналізував схему та умови отримання державної підтримки аграріями у 2021 році. Детальніше читайте у матеріалі за посиланням.