друкувати


В Україні відновлять роботу комітету з призначення керівників

31 травня 2021, 16:00

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив відновити роботу комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств.  Про це доручення Мінекономіки він повідомив у Telegram.

Шмигаль підкреслив, що впровадження корпоративної реформи є одним із головних завдань Мінекономіки. Він доручив новопризначеному першому віце-прем’єр міністру – міністру економіки Олексієві Любченку відновити роботу комітету з призначень.

Нинішній склад Комітету з призначень розпочав свою роботу в 2018 році. До його складу входять міністр економіки, міністр фінансів та (в залежності від держкомпанії) міністр, який очолює орган управління або галузевого міністра, а також чотирьох незалежних членів.

Незалежними членами комітету є Джейсон Пеллмар (голова регіонального представництва МФК в Україні, Білорусі та Молдові), Маттео Патроне (керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу), Йоста Люнгман (постійний представник МВФ в Україні) та Марчін Свєнчицький (бізнес-омбудсмен).

Комітет очолює Джейсон Пеллмар. Рішення комітету приймаються голосами відповідних міністрів (або їх заступників), тоді як незалежні члени мають лише право дорадчого голосу, врахування якого не є обов'язковим.

Нагадаємо, стало відомо, що буде з конкурсами на держслужбу під час карантину.