друкувати


Мінекономіки закликає бізнес взяти участь в опитуванні про оновлення експортної стратегії

31 травня 2021, 07:30

Міністерство економіки закликає експортерів та бізнес-асоціації висловити думку стосовно оновлення експортної стратегії України на наступні 5 років. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки у Facebook.

«Закликаємо скористатися можливістю висловити свою думку щодо оновлення експортної стратегії України на наступні 5 років. Масштабне дослідження, яке протягом двох місяців проводить Мінекономіки, закінчується 31 травня. Чекаємо на ваші пропозиції щодо актуалізації торговельних пріоритетів України», — йдеться в повідомленні.

У Мінекономіки зазначають, що усі пропозиції будуть опрацьовані та враховані при оновленні «дорожньої карти» стратегічного розвитку торгівлі. Також дані дослідження будуть використані при напрацюванні пропозицій щодо запровадження ефективних заходів уряду для стимулювання та зростання українського експорту.

Нагадаємо, уряд схвалив та оприлюднив «Стратегію розвитку експорту продукції сільського господарства, харчової та переробної промисловості України до 2026 року» та затвердив план завдань і заходів з її реалізації.  Документ потрібний, зважаючи на те, що вся попередня експортна агростратегія, за оцінками бізнесу, є провальною. І досі в загальній структурі експорті АПК переважає сировина. Більше про це читайте у матеріалі за посиланням.