друкувати


Фонд держмайна підготував законопроект, який кардинально міняє процес приватизації

19 серпня 2016, 17:10

Фонд державного майна підготував кардинальні зміни до приватизаційного законодавства, спрямовані на його оптимізацію, уніфікацію процедур приватизації об'єктів державної власності та скорочення термінів її проведення. Про це повідомив глава ФДМ Ігор Білоус.

Як повідомляється, буде збільшений термін між оголошенням і проведенням аукціону з 45 до 180 днів - щоб інвестори мали достатньо часу на вивчення документації, прийняття рішень і підготовку

Всі закони про приватизацію об'єднають в один, також буде спрощена класифікація: більше не буде груп А, Д, В, Ж, Г, Е - лише мала і велика приватизація, а єдиним способом продажу залишиться конкурентний аукціон.

Також очікується відмова від передприватизаційної підготовки підприємств міністерствами, щоб не було підстав затягувати передачу на приватизацію, введення персональної відповідальності керівників підприємств за збереження майна після прийняття рішення про приватизацію об'єкта і введення адміністративної відповідальності (штрафу) працівників ФДМ за гальмування процесів, наприклад, несвоєчасний розгляд заяв .

Законопроект спрямований до Кабінету міністрів України, який відповідним дорученням встановив завдання Фонду та зацікавленим центральним органам виконавчої влади спільно розглянути підготовлений проект закону.