друкувати


Україна посідає перше місце в Європі за темпами зростання середньорічної температури

29 травня 2021, 07:00

Україна посідає перше місце в Європі за темпами зростання середньорічної температури, і сьогодні питання розвитку зрошення – це вже не суто економічний аспект. За останні 10 років температура в середньому зросла на 0,6 градусів Цельсія. Про це пише AgroPolit.com у матеріалі на сайті.

Через зміни клімату сьогодні існують реальні ризики перетворення цілих територій на депресивні. На підтвердження цієї тези пригадаймо події, які трапилися 2020 року в Одеській області, там через посуху аграрії втратили половину посівів озимих зернових культур, і, за оцінками експертів, збитки сягнули приблизно 6,5 млрд грн. Сьогодні в Україні фактично обліковується 1,7 млн га зрошуваних земель (без урахування тимчасово окупованих територій), фактично полив у 2020 році здійснювався на площі 551 тис. га.

Детальніше про кліматичні зміни та перспективи України у розвитку зрошувальних систем читайте у матеріалі: Розвиток зрошення в Україні – водогосподарський комплекс України здатний забезпечити зрошення на площі понад 2 млн га