друкувати


Озвучено покрокову схему відшкодування вартості сільськогосподарської техніки для аграріїв

29 травня 2021, 08:29

Державна програма компенсації вартості сільськогосподарської техніки увійшла до шести традиційних держпрограм підтримки АПК на 2021 рік.  Про це ідеться у матеріалі АgroРolit.com. 

У матеріалі зазначаться, що  одержувачами бюджетних коштів програми є юридичні особи та фізичні особи – підприємці, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів (за визначенням, наведеним у пункті 2.15 статті 2 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України»), вироблених ними на власних або орендованих основних засобах, за умови, що питома вага вартості таких сільськогосподарських товарів становить не менше ніж 75 відсотків вартості всіх товарів, поставлених такими юридичними та фізичними особами протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно, а новоутвореними сільськогосподарськими товаровиробниками, які провадять господарську діяльність менш як 12 календарних місяців, – за результатами кожного окремого звітного періоду.

Розмір компенсації складає 25 % вартості (без урахування податку на додану вартість) за придбані техніку та обладнання, які на момент здійснення через уповноважений банк оплати на їх придбання були включені до переліку, розміщеного на офіційному вебсайті Мінекономіки.

Обмеженнями у отриманні компенсації є 10 тисяч розмірів мінімальної заробітної плати протягом бюджетного року, встановленої на 1 січня відповідного року, на одного виробника сільськогосподарської продукції (у т. ч. пов’язаних із ним осіб).

Більше про покрокову покрокову схему та алгоритм дій для отримання держпідтримки читайте за посиланням.

Нагадаємо, що програму часткової компенсації вартості сільгосптехніки слід вдосконалити в інтересах аграріїв, вважають в Інституті аграрної економіки.