друкувати


Кувейт відкрив ринок для українського молока та молочних продуктів

26 травня 2021, 15:00

Українські виробники молока та молочних продуктів отримали можливість експортувати власну продукцію до ще однієї країни – Держави Кувейт. Відповідний ветеринарний сертифікат погоджений компетентними органами обох країн, повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби. 

Зазанчається, що для українських виробників молока та молочних продуктів це вже п’ятий відкритий експортний ринок з початку 2021 року. Раніше були відкриті ринки Лівану, Японії, Аргентини та Лівії.

«Регіон Затоки, зокрема Кувейт, цікавить багатьох українських виробників харчових продуктів. Я радий повідомити, що сьогодні ми створили для них додаткові можливості заробляти на цьому ринку завдяки спільній роботі МЗС та Держпродспоживслужби. В довгостроковій перспективі це також посилить позиції України як постачальника аграрної та харчової продукції в Кувейт», – заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Ознайомитися з формою сертифікату можна на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби.

Довідково: Міністерство закордонних справ України та Держпродспоживслужба спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам та усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів.  

Рада експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ) – майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торговельні можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.

Нагадаємо, що Україна підтвердила право експорту молока та молочної продукції до ЄС.