друкувати


Щоб запрацював закон про децентралізацію 2194, потрібно змінювати норми податкового законодавства

25 травня 2021, 17:00

Законопроєкт 2194 дає реальні повноваження органам місцевого самоврядування, але, як завжди, залишається ризик. Відбулася децентралізація, але існують побоювання, що ситуація відкотиться назад, як це було із наданням повноважень у сфері контролю за працею, адже це суміжна тема із земельною. Про це заявив виконавчий директор асоціації міст України Олександр Слобожан під час виступу на на Всеукраїнському форумі «Україна. Земля. 30».

«Що стосується планування адміністративно-територіального устрою, ми вважаємо що цей закон потрібно доповнити, з урахуванням норм законопроєкту 2194, що саме громади мають планувати свій розвиток. Важливо розуміти, що закон – це окреслені правила, але на практиці норми запрацюють лише тоді, коли будуть усунуті неконкурентні умови для підприємців, які уникають сплати податків», – заявив Олександр Слобожан.

За його словами, наступним кроком після прийняття закону 2194 мають бути зміни до податкового законодавства, які вже підготовлені в парламенті.

Закон 2194  – це другий за вагою закон у пакеті законів для проведення земельної реформи. Про це йдеться у аналітичному матеріалі AgroPolit.com. 

Нагадаємо, що з'явився дайджест про відриття ринку землі в Україні.