друкувати


Підписання законопроекту 2194 дозволить громадам швидко провести інвентаризацію земель

25 травня 2021, 13:00

Підписання законопроекту 2194 про удосконалення системи управління та дерегуляцію у сфері земельних відносин дозволить громадам швидко провести інвентаризацію земель, визначену постановою Кабміну №476. Таку заяву зробив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30».

За його словами, перше завдання на сьогодні для громад – сформувати повноцінну базу даних про всі земельні ділянки на території ОТГ.

«Це найперше, з чого потрібно починати роботу на місцях. Створити картографічну основу для всієї території громади, адміністративного центру та всіх населених пунктів поруч. Якщо дотриматися цих пунктів, то керівник громади одномоментно підвищить рівень привабливості землі, яка знаходиться на його території для інвестицій. Для того, щоб рухатися більш швидко і громади змогли отримати додатковий фінансовий ресурс,громади можуть замовити розробку просторового комплексного плану розвитку громади. Це дозволить поєднати містобудівну документацію на місцевому рівні та документацію із землеустрою і уникнути дублювання документації та зніме низку бюрократичних питань», – заявив Роман Лещенко.

Також він повідомив, що вже на цьому тижні Зеленський підпише законопроект 2195, що дозволить продавати земельні ділянки державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони.

Нагадаємо, що Закон 2194  – це другий за вагою закон у пакеті законів для проведення земельної реформи. Про це йдеться у аналітичному матеріалі AgroPolit.com.