друкувати


Земельна реформа вийде на фінішну пряму вже до кінця поточного року

25 травня 2021, 12:00

Підписання закону 2194 дозволить вивести земельну реформу на фінішну пряму ще до кінця 2021 року. Про це під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Земля» заявив заступник керівника офісу президента України Кирило Тимошенко.

«Ще два роки тому мало хто міг подумати, що він зможе зайти на сайт і скористатися відкритим порталом геоданих чи, наприклад, взяти участь в земельних аукціонах просто зі свого телефону. Але земельна реформа дозволила це зробити і ми зараз виходимо на новий рівень. Сьогодні першочергове питання і зацікавленість держави полягає у тому, щоб громади почали керувати землею на місцях. Це дасть громадам додаткові можливості, додаткові кошти, які можна використати, наприклад, для розбудови соціальної інфраструктури в межах ОТГ. Однак, це також підвищує відповідальність громади: що буде із землею, хто буде її використовувати і т.д.», – заявив Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, що вчора на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля» президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» №2194. 

Цим він дав старт земельній децентралізації в Україні.

Закон 2194  – це другий за вагою закон у пакеті законів для проведення земельної реформи. Про це йдеться у аналітичному матеріалі AgroPolit.com.