друкувати


Держрезерв підключився до електронної системи обліку зерна

19 серпня 2016, 12:27

Державне агентство резерву України завершило установку нового програмного комплексу 1С управління підприємством на елеваторах аграрного сектора і підключило їх до системи електронного обліку зерна. Про це повідомляється на сайті Держрезерву.

Згідно з повідомленням, впровадження системи проводилося з лютого по липень 2016 р за власні гроші підприємств - без залучення державних коштів на повну уніфікацію обліку.

«Пілотний етап тестування системи завершено. Керівники підприємств відповідально поставилися до ініціативи Держрезерву, встановили і налагодили роботу системи в стислі терміни. Зараз вже 100% агропідприємств підключені до системи обліку. На практиці це дозволяє менеджеру центрального офісу в Києві бачити рух зерна і фінансових коштів на підприємствах, що знаходяться за сотні кілометрів по всій Україні», - розповів голова Держрезерву Вадим Мосійчук.

За його словами, встановлене нове програмне забезпечення дозволяє контролювати в онлайн режимі наявність і якість збереження матеріальних цінностей Держрезерву.

«Раніше щоб перевірити фактичну наявність зерна, фахівець Держрезерву повинен був їхати у відрядження. Тепер ми бачимо і де зберігається зерно, і його кількість. При таких умовах, послатися на те, що зерно з'їли якісь міфічні миші, відповідальним особам буде набагато складніше», - підкреслив він.

Крім контролюючої функції, установка електронної системи сприятиме відновленню довіри селян до державних елеваторах. Тепер жодна машина з зерном не може заїхати до елеватору або виїхати без наявності у водія договору. При цьому вносити сторонні зміни в систему просто неможливо.

«При таких умовах з часом зросте впевненість фермерів в належному зберіганні зерна. Дуже важливо, що вдалося впровадити систему до початку маркетингового року. По суті, на цьому шляху ми першопрохідці серед державних елеваторів», - додав голова Держрезерву.

Відзначається, що одночасно із запуском електронної системи обліку, аграрні підприємства готуються до консолідації в єдине державне підприємство «Агрорезерв». Таке рішення було прийнято ще в минулому році, в рамках реформування всієї системи Держрезерву України.