друкувати


Центр моніторингу земельних відносин розпочне роботу в пілотному режимі вже у червні

25 травня 2021, 08:00

Хоча закон 2194 про удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин підписаний лише сьогодні, Держгеокадастр готувався до цієї події і зараз закінчується розробка програмного забезпечення та готується все необхідне для повноцінного запуску функцій системи моніторингу земельних відносин від Держгеокадастру. Про це під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Земля» розповів перший заступник голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко.

За його словами, за функціонування системи відповідатиме державне підприємство «Центр державного земельного кадастру».

«Ми очікуємо, що наприкінці червня поточного року розпочне роботу центр моніторингу земельних відносин в пілотному режимі. Для нас це важливо, адже ми хочемо. щоб суспільство побачило, що було на момент до запуску системи і що відбудеться після цієї дати. Закон зобов'язує проводити моніторинг з періодичністю раз на місяць, але ми вирішили, що інформація буде оприлюднюватися кожного тижня», – заявив Анатолій Мірошниченко.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що органи місцевого самоврядування не наділені повноваженнями щодо регулювання земельних відносин шляхом затвердження положення (порядку) здійснення самоврядного контролю за використанням та охороною земель територіальної громади.

Також сьогодні на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля» президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» №2194.