друкувати


Мінінфраструктури готує Національну транспортну стратегію до 2030 року

19 серпня 2016, 08:10

За півроку Мінінфраструктури вийде на Національну транспортну стратегію до 2030 року. Про це повідомив під час брифінгу міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, стратегію розроблятимуть спільно з фахівцями Єврокомісії та технічним офісом розвитку реформ, який нині створюють при  відомстві і який складатиметься з 21 консультанта. На це відводиться 3-4 місяці, максимум півроку.  

За даними міністра, Мінфраструктури разом з європейськими партнерами вже завершило перший етап підготовки Національної стратегії. Зокрема, визначено основні пріоритети. Це ефективність держуправління у сфері транспорту, що передбачає ефективне використання державних коштів, боротьбу з корупцією, корпоративне управлінням держпідприємствами, введення нових стандартів, які дадуть прозорість, легкість та зручність для бізнесу, відхід від ручного принципу управління до формування політики відомством. Крім того, серед пріоритетів - надання якісних транспортних послуг, підвищенні транспортної безпеки і надійності, енергозбереження та екологічність, міська мобільність і регіональна інтеграція, поліпшення умов транзиту і забезпеченні сталого фінансування транспорту.

З огляду на обмеженість власного фінансового ресурсу Мінінфраструктури робитиме ставку на співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями та роботу з інвесторами. А також розраховує на те, що нарешті надходження від акцизу йтимуть у Дорожній фонд , який матиме цільове використання.  

Галина Радіонова