друкувати


Стало відомо, як уряд та президент вирішують проблему з китайським кредитом ДПЗКУ

22 травня 2021, 08:30

Президенту Володимиру Зеленському та уряду необхідно терміново вирішити проблему з китайським кредитом ДПЗКУ. Про це у блозі повідомляє головний редактор AgroPolit.com Наталія Білоусова. 

«Продовжувати кредит чи віддавати компанію за борги, або й того гірше – розпаковувати $1 млрд держгарантій з бюджету. Тут і кінь в Кабміні не валявся. Починалося все дуже добре: донедавна у офісі готувався візит Президента до цієї країни. Ба більше: сторони почали рух одна до одної за різними напрямками – зокрема, активізувався діалог про торговельну угоду. В запасі україно-китайської співпраці були зарезервовані у Китаю мільярди доларів кредиту на різні інфраструктурі проєкти (їх можна було направити, наприклад, на зрошення). Однак вибухнув скандал довкола приватизації «Мотор січ» – і виникла величезна політична напруга. Вона посилюється невирішенням ще одного питання: ситуація з погашенням кредиту ДПЗКУ перед Китаєм», — йдеться у блозі.

Автор зазначає, що перемовин з китайською стороною Україна щодо реструктуризації і досі не провела. Мовчання Кабміну в цій ситуації весь цей час завело ситуацію у глухий політичний кут, вивести з якого можуть лише офіційні перемовини Президента Володимира Зеленського із китайською стороною.

Як твердять мої співрозмовники в офісі, на інший варіант китайці вже не підуть, адже всі можливі дедлайни згоріли», — повідомляється у блозі.

Нагадаємо, за підсумками 2020 року багато державних компаній, серед яких і Державна продовольчо-зернова корпорація, отримали мільярдні збитки.

Детальніше читайте за посиланням.