друкувати


З початку року Україна еспортувала 14,4 млн т зернових та олійних культур

21 травня 2021, 18:00

З початку 2021 року в супроводі фітосанітарних сертифікатів з України експортовано 14,4 млн т зернових та олійних культур. З них майже 3 млн т – пшениця, 0,3 млн т – ячмінь, 11 млн т – кукурудза. Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час конференції «BLACK SEA GRAIN-2021», передає прес-служба відомства.

За словами Владислави Магалецької, прогнозується, що протягом наступних 10 років Україна продовжить покращувати свої позиції на світовому ринку зерна і, потенційно, увійде до топ-5 країн експортерів зернових.

«Сьогодні на основних експортних ринках України приділяють велику увагу якості зерна. Нам дуже важливо працювати разом із бізнесом для зменшення кількості нотифікацій та підтримання іміджу країни як надійного торговельного партнера», — наголосила Владислава Магалецька.

З початку року до України надійшла 21 нотифікація щодо зернових. Найбільше нотифікацій надійшло з Китаю (8), Індії (6), Білорусі (5) та по одній нотифікації з Таїланду та Пакистану.

Для співпраці в зазначеному напрямку та оперативного вирішення питань Держпродспоживслужба працює спільно з профільними асоціаціями. 

Нагадаємо, аграрії завершують сівбу ранніх ярих зернових культур.