друкувати


Об’єкти з водокористування мають відійти у підпорядкування Мінагрополітики, — нардеп

20 травня 2021, 10:00

Об’єкти з водокористування мають відійти у підпорядкування аграрного міністра Романа Лещенка, бо розвиток зрошення – один із п’яти ключових напрямів відновленого Мінагрополітики. Про це у інтерв'ю для AgroPolit.com повідомив народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

«Робити це без них буде не реально. Я вірю в те, що у Лещенка вийде це зробити, бо він сам аграрій і чітко розуміє всі проблеми сектору. Краще за аграрія реформи в АПК ніхто не зробить. Розвиток зрошення – одна з таких наболілих реформ, яку немає часу відкладати на потім. Тому слід оперативно передати об’єкти водокористування до Мінагрополітики від Держводагентства. Ми як члени аграрного комітету готові допомогти Роману Лещенку оперативно навести лад у цьому питанні, в тому числі розібратися з корупцією, яка сьогодні присутня на півдні України (несанкціоноване підключення води, несанкціоновані продажі води господарствам тощо)», — зазначив Іван Чайківський.

Він додав, що для вирішення питання логічно створити одну держкомпанію чи акціонерне товариство, куди і передати всі ці водні об’єкти.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, Мінагрополітики і ЄБРР запускають пілотний проєкт з меліорації.