друкувати


Аграрний комітет відхилив проекти постанов щодо скасування закону про земельну децентралізацію

18 травня 2021, 11:00

На позачерговому засіданні аграрного комітету Верховної Ради більшістю голосів було відхилено проєкти постанов, якими різні народні депутати пропонували скасувати прийнятий парламентом один із ключових законопроєктів під номером 2194 у рамках завершення земельної реформи. Про це на сторінці у Facebook написав народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

Він зазначив, що всі постанови не наводять порушень при прийнятті закону, а містять незгоду з окремими положеннями, що вже було розглянуто в залі під час обговорення правок. Саме це стало причиною відмови у задоволенні прийняття цих постанов.

Тепер — прямий шлях для підписання закону 2194 головою Верховної ради України Дмитром Разумковим» , — зазначив нардеп.

У інтерв'ю для AgroPolit.com Іван Чайківський розповів, що ринок землі слід відкривати із ухваленими обома законами (2194 та 2195), інакше ми відкриємо «скриньку Пандори».

Ключову роботу (ухвалення закону про земельну децентралізацію) ми вже зробили. Думаю, що парламент успішно вирішить питання ухвалення закону про електронні земельні аукціони найближчим часом», — повідомив він.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, у парламенті заблокували підписання законопроєкту №2194, який дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність. Зокрема, в Раду внесли 12 постанов про скасування результатів голосування за відповідний закон (№№2194-П — 2194-П11).