У 2017-му Дорожній фонд нарешті буде використаний за призначенням
У 2017-му Дорожній фонд нарешті буде використаний за призначенням

Уже з наступного року може запрацювати Дорожній фонд, якщо парламент проголосує за відповідний законопроект. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час брифінгу, присвяченого розробці Національної транспортної стратегії до 2030 року.

За його словами, нині акцизи, а це 30-38 млрд грн у рік, які б мали йти на дороги, спрямовуються на потреби соціально незахищених верств населення та інші гострі соціальні статті видатків держбюджету.

«Сподіваюся, що цього року парламент зробить важливий крок у напрямі реформування автодорожнього господарства і ми нарешті отримаємо Дорожній фонд. Ми чітко розуміємо, що без належних джерел фінансування розвитку інфраструктури не буде», - наголосив очільник транспортного відомства.

За словами міністра, Мінінфраструктури розраховує, що вже з 2017 року у Дорожній фонд йтиме 75% надходжень від акцизного збору на паливо і у наступні роки на відсоткового співвідношення збільшуватиметься. У фонд, крім акцизного збору, йтиме також плата за користування українськими автомагістралями іноземним транспортом, насамперед, великоваговим, і розглядається можливість його поповнення за рахунок штрафів від роботи Держслужби безпеки на транспорті під час зважування вагового транспорту.

Галина Радіонова

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...