друкувати


Уряд затвердив перелік товарів – вантажних вагонів, які не можуть бути поміщені у митний режим

14 травня 2021, 13:00

Уряд прийняв постанову про затвердження переліку товарів – вантажних вагонів, які не можуть бути поміщені у митний режим тимчасового ввезення з умовним частковим звільненням від оподаткування митними платежами. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки. 

Таке рішення Уряду сприятиме оновленню інфраструктури,  виведенню залізничної та вагонобудівної галузі з кризи і створенню умов для її подальшого розвитку. 

«Розвиток залізничної та вагонобудівної галузі є в пріоритеті Уряду. Нашими рішеннями ми прагнемо запустити комплексну програму оновлення вантажних вагонів, обмеження ввозу та експлуатації старих вагонів з сусідніх держав, підвищення безпеки залізничних перевезень. Все це сприятиме підтримці наших виробників, створенню нових робочих місць, розвитку української вагонобудівної промисловості», – зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Сьогоднішнє рішення є складовою програми уряду щодо комплексного оновлення вантажного рухомого складу залізничної галузі, що запроваджується Мінекономіки разом з Мінінфраструктури, Мінстратпромом та іншими органами центральної виконавчої влади.

Програма додатково передбачає обмеження експлуатації старих вантажних вагонів, запровадження фінансових стимулів для закупівлі вантажних залізничних вагонів, обмеження ввозу та експлуатації старих вагонів з сусідніх держав та посилений контроль технічного стану при експлуатації старих вагонів.

Нагадаємо, що у січні в Україні виготовили 118 вантажних вагонів.