друкувати


Мінагрополітики і ЄБРР запускають пілотний проєкт з меліорації

14 травня 2021, 11:10

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) запускають пілотний проєкт з меліорації. Про це йшлося під час зустрічі міністра агрополітики Романа Лещенка з директором ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, повідомляє Інформаційно-аналітичний портал АПК України.

«Мінагрополітики вже готується до створення державної агенції меліорації, спроможної розвивати цей напрям. Зараз фіналізуємо технічну документацію пілотного проєкту з ЄБРР в Одеській області. Первинно реалізуємо національний проєкт зрошення на Півдні, а далі – масштабуємо на всю країну», – повідомив Лещенко.

Маттео Патроне зазначив, що бачення впровадження Стратегії проєкту зрошення на Півдні України повністю співпадає з позицією міжнародних партнерів.

В Україні налічується 5,48 млн га меліорованих, у тому числі 2,17 млн га зрошуваних і 3,3 млн га осушуваних земель з відповідною меліоративною інфраструктурою. У 2019 році фактично поливалось близько 550 тис. га сільськогосподарських угідь. Наразі українські системи зрошення застарілі та зношені, і потребують відновлення.

Нагадаємо, що депутати повернули на доопрацювання законопроект щодо розвитку меліоративної інфраструктури.