Нардепи від БПП хочуть обговорити на засіданні ВР створення в Одесі порто-франко
Нардепи від БПП хочуть обговорити на засіданні ВР створення в Одесі порто-франко

Депутати Верховної Ради від фракції БПП Леонід Козаченко і Олександр Урбанський заявили, що найближчим часом необхідно винести законопроект про створення порто-франко в Одеському регіоні на обговорення в ході сесії ВР. Про це повідомляє «Таймер».

Таку пропозицію підтримав нардеп і від «Опозиційного блоку» Олексій Білий. Парламентарії вважають, що відродження автономної економічної зони в Одеському регіоні серйозно вплине на конкурентоспроможність Одеси в Чорноморському регіоні.

«Якщо ми заглибимося в історичні книги, то одеське порто-франко було одним з кращих періодів розвитку міста. Цілком і повністю я цю ідею підтримую. Це крок в майбутнє. Це прогрес і розвиток регіону», - підкреслив Урбанський.

Екс віце-прем'єр-міністр України, а нині нардеп від БПП Леонід Козаченко також підтримав ініціативу, зазначивши, що «рух за порто-франко необхідно уважно вивчати і максимально створювати умови для реалізації цього проекту». На його думку, режим СЕЗ в Одеській області здатний принести максимальну користь не тільки регіону, але і країні в цілому.

«Якщо у нас є землі, які особливо не затребувані і, якщо можна туди залучити інвесторів, то я думаю, що такі речі як порто-франко потрібно використовувати. Це світова практика», - пояснив депутат від «Оппоблока» Олексій Білий.

Раніше представники всіх фракцій Верховної Ради підтримали введення режиму порто-франко в Одеському регіоні, в тому числі глави фракцій «Батьківщина», «Самопоміч», а також «Радикальної партії».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...