друкувати


Уряд схвалив проєкт змін до Податкового кодексу

13 травня 2021, 14:00

Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні схвалив законопроєкт, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України, спрямовані на збалансування бюджетних надходжень. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів. 

«Основною метою цих змін є забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Досягти цього ми плануємо шляхом: протидії схемам з ухилення від оподаткування, створення прозорого конкурентного середовища, підвищення ефективності використання економічних ресурсів країни», — пояснив, представляючи законопроєкт, міністр фінансів Сергій Марченко.

Прийняття та реалізація положень законопроєкту сприятиме додатковим надходженням до бюджетів у розмірі понад 60 млрд грн на рік, наголосили в Мінфіні.

Як випливає з презентації, документ, зокрема, передбачає:

Крім того, як зазначили у Мінфіні, пропонується звільнити від ПДФО кошти державної підтримки, які надаються підприємцям та громадянам не безпосередньо з бюджету, а від Фонду розвитку підприємництва або Фонду розвитку інновацій (державні програми «Доступна іпотека 7%» та «Доступні кредити 5-7-9%»).

Нагадаємо, що Міністерство фінансів і профільні міністерства ведуть розрахунки і дискусії щодо перегляду окремих акцизів, екологічних платежів, зборів