друкувати


Лише 10% громадян продадуть землю відразу після відкриття ринку — Дробязко

12 травня 2021, 12:00

За оптимістичним прогнозом, після відкриття ринку землі в Україні 1 липня 2021 року, лише 10% громадян відразу продадуть свою землю. Про це у програмі видавця Latifundist Media Олександра Камишина «Латифундисти» заявив власник «Аграрної технологічної компанії» Юрій Дробязко.
 
«Я вважаю, що у такій версії ринок землі — зовсім кастрованій, але це  краще, ніж нічого. Я вважаю, що корисна справа була зроблена хоча б така. Що готуватися? Буде хтось продавати землю — ми будемо із задоволенням купувати», — сказав він.

За його словами, сьогодні вартість 1 га землі варіюється від $1,4 тис. до $1,8 тис. Орендна плата з податками, у «хороших» регіонах — від $160 до $250 за 1 га землі.

Він зазначив, що на його думку, не більше 10% громадян відразу продадуть землю після відкриття ринку землі.

Це — ще дуже оптимістично. Особливо — зараз. Сьогодні у банках є багато грошей, проценти низькі. Тому, мабуть, людям буде краще взяти кредит у банку для якихось потреб, ніж продавати землю», — сказав Дробязко.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що зараз вартість одного гектара землі в Україні оцінюють у 30 тис. гривень. Але ціни можуть помітно зрости після відкриття ринку — поступово до 10−15 тис. євро за гектар, як у наших найближчих сусідів.