друкувати


Епіцентр К купив Дунаєвецький хлібокомбінат

8 травня 2021, 07:30

Компанія «Епіцентр К» стала переможцем аукціону з приватизації єдиного майнового комплексу «Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів», який знаходиться в смт Дунаївці (Хмельницька область). Про це повідомляється на сайті Фонду державного майна (ФДМ).

Аукціон пройшов 7 травня, «Епіцентр К» запропонував за комбінат 227,09 млн грн, що на 21% перевищує початкову ціну активу — 187,6 млн грн.

За інформацією сайту «ProZorrо.Продажі», «Епіцентр К» був єдиним претендентом на покупку КХП.

Глава ФДМ Дмитро Сенниченко на своїй сторінці в Facebook зазначив, що зростання кінцевої вартості «Дунаєвецького КХП» обумовлено особливостями процедури проведення приватизаційних аукціонів.

За його словами, учасники мотивовані підвищувати ціну ще на етапі цінових пропозицій, коли не знають кількість інших зареєстрованих учасників. Крім того, більш висока стартова пропозиція дає їм конкурентну перевагу в ході торгів.

Дмитро Сенниченко повідомив, що КХП має 11 млн грн боргів, зобов'язання за якими візьме на себе новий власник.

На жаль, значну частину державних аграрних підприємств важко назвати успішними. Типова ситуація — борги і судові справи. На підприємствах формувалася «штучна» заборгованість», — прокоментував він.

Відзначається, що після приватизації новий власник «Дунаєвецького КХП» поставить на підприємстві сучасне обладнання і вкладе мільйонні інвестиції. В результаті чого місцеві громади отримають розвиток територій, а держава — нову податкову базу і робочі місця.

Нагадаємо, Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів – це перше подібне державне підприємство, яке підпаде під приватизацію.