друкувати


Українські фермери почали уважно стежити за світовою динамікою біржових ф’ючерсів

30 квітня 2021, 07:10

 Український сільськогосподарський ринок почав миттєво реагувати на тенденції зростання на біржових майданчиках. Про це в коментарі для AgroPolit.com розповів аналітик компанії Zernotorg.ua Олександр Тищенко.

За його словами, з початку квітня світові аграрні ринки відновили зростання після корекції, яка тривала з лютого по березень. Якщо початок весни охарактеризувався сприятливими погодними умовами в Північній півкулі і в Латинській Америці, то вже в квітні ситуація почала змінюватись і це не залишилося поза увагою українських аграріїв.

«Взагалі українські фермери останнім часом почали уважно стежити за динамікою біржових ф’ючерсів як своєрідного індикатору ринку і добре пересиджують корекції на кшталт тієї, що відбулася минулого місяця, щойно ціни знижуються, виробники зупиняють продажі. Тому зараз фізичний ринок пожвавлюється після падіння ліквідності в березні», – пояснив Тищенко.

Він також зауважив, що якщо говорити про експорт, то з основних культур доступні обсяги лишились в основному з пшениці (близько 2 млн т.) і кукурудзи (близько 6 млн т.), з інших культур доступні для експорту обсяги вже вичерпані. 

Детальніше про це читайте у матеріалі: Меморандум на зернові та олію: аналіз впливу обмежень на експортну політику та внутрішній ринок України