друкувати


Ціни на овочі в Україні залишатимуться високими – експерт

27 квітня 2021, 17:00

В Україні в найближчий місяць триматимуться високі ціни на овочі, після чого відбудеться сезонне здешевлення, але ціни будуть вищими, як у 2020 році. Про це розповів голова Союзу українського селянства Іван Томич, повідомляє businessua.com.

«У найближчий місяць серйозно збільшити пропозиції на ринку не вдасться, і ціни будуть триматися високими. А потім підуть високі температури, весна візьме своє, збільшиться виробництво, і, відповідно, зниження ціни. Але вони не будуть такими, як минулого року», – зазначив експерт.

Також він додав, що капуста, яка сьогодні коштує від 40 до 60 грн, коштувала 12-20 грн у 2020-му в цей час. Картопля молода – до 30 грн, тепер – від 60 до 80 грн.

Такі тенденції подорожчання порівняно з минулим роком ще довго триватимуть. Мені 30% херсонських фермерів підтвердили, що не сіяли ранню редиску, бо побачили, що з неї нічого не вийде в цих умовах, перейшли на щось інше», – підсумував Томич.

Нагадаємо, що за прогнозом науковців Інституту аграрної економіки виробництво валової продукції рослинництва у 2021 році збільшиться проти показників 2020 року на 5,9%.