друкувати


Сьогодні в Україні залишається достатньо кукурудзи, щоб задовольнить внутрішній ринок

27 квітня 2021, 11:30

Сьогодні в Україні залишається необхідна кількість кукурудзи, що повною мірою задовольнить внутрішній ринок. Так в матеріалі AgroPolit.com прокоментував ситуацію із запасами зернових партнер в компанії «Барва Інвест» Богдан Костецький.

За його словами, Україна цього року добре впоралася із експортом зернових і продажем товару за високою ціною.

Кукурудзи протягом поточного маркетингового року було експортовано 17,4 млн т. За 20 днів квітня було вивезено 1,1 млн т. Черга суден на завантаження у портах дає зрозуміти, що протягом наступних двох тижнів буде експортовано 1,4-1,5 млн т кукурудзи. Тож загалом до кінця квітня/першої декади травня ми побачимо кількість експортованої кукурудзи на рівні 18,8-19 млн т. Відповідно, залишається 4 млн т кукурудзи до межі у майже 23 млн т, зафіксованої у меморандумі на поточний маркетинговий рік. Далі ці 4 млн т діляться таким чином: 2 млн т кукурудзи перебувають у руках експортерів, а інші 2 млн треба продати (вони ще перебувають у виробника) – це невелика кількість. Тож, я вважаю, що Україна добре впоралася із завданням продажу кукурудзи за високими цінами», – заявив Костецький.

Детальніше про стан експортної торгівлі читайте у матеріалі: Меморандум на зернові та олію: аналіз впливу обмежень на експортну політику та внутрішній ринок України