друкувати


Експерт розповів, як громадам контролювати необґрунтований обробіток земель

25 квітня 2021, 08:30

В межах земель територіальної громади є поняття розорюваності земель — це вихід оброблюваних масивів за юридичні межі земельних ділянок. Громаді потрібно встановити факт необґрунтованого обробітку та самозахоплення невеликих ділянок навколо і всередині масивів, а далі зрозуміти, що можна зробити в даній ситуації. Про це у блозі на AgroPolit.com повідомив засновник та керівник онлайн-сервісу Feodal.Online Андрій Дем’янович.

Перший варіант розв’язання проблеми — спілкування з товаровиробниками і приведення меж обробітку до меж юридичних масивів. Другий — проведення інвентаризації ділянок, отримання їх в розпорядження і подальша передача на аукціон. І третій варіант — направити до товаровиробника інспекторів Держгеокадастру, але такий шлях зумовить одноразову сплату штрафу і погіршить взаємовідносини з користувачем. 

Необгрунтований обробіток земель товаровиробниками в системі Feodal.hromada

Будь-який аграрій, який розорює поля буде зацікавлений в оформленні офіційної оренди, аби не втратити площу. У будь-якому випадку, краще вести мирний діалог, бо він завжди приведе до надходжень у бюджет, — зазначив експерт.

Нагадаємо, команда онлайн-сервісу Feodal.Online пропонує провести безкоштовний аудит однієї колишньої сільської ради (КОАТУУ) та надати безкоштовний доступ до системи Feodal.Громада. Для цього звертайтеся за номером +380 (98) 614 89 54. 

Детальніше читайте у блозі за посиланням.