друкувати


Озвучено два варіанти отримання надходжень до місцевих громад із земель третьої категорії

24 квітня 2021, 09:30

Щодо земель, які знаходяться в обробітку і не перебувають у користуванні, але передані органами Держгеокадастру, територіальній громаді потрібно визначити скільки таких земель і чи обробляються вони повною площею. Найвдаліший спосіб наповнення бюджету у такому випадку — швидко передати землі на аукціон для продажу права оренди.  Про це йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

Зазначається, що це убезпечить громаду від передачі земель у приватну власність згідно зі статтею 136 Земельного кодексу України. 

Таким чином громада отримає можливість надходжень із землі та уникне передачі їх у приватну власність, адже це зумовить отримання лише земельного податку або взагалі нічого.

Повідомляється, що отримання надходжень із земель третьої категорії (землі, які знаходяться в обробітку, але не проінвентаризовані) можливе двома шляхами:

Детальніше читайте у матеріалі за посиланням - Як голові громади побачити гроші в землі.

Нагадаємо, команда онлайн-сервісу Feodal.Online пропонує провести безкоштовний аудит однієї колишньої сільської ради (КОАТУУ) та надати безкоштовний доступ до системи Feodal.Громада. Для цього звертайтеся за номером +380 (98) 614 89 54.