друкувати


Мінекономіки спростило порядок встановлення ділянок, вільних від шкідливих організмів

23 квітня 2021, 17:00

Мінекономіки затвердило порядок офіційного встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Відповідний наказ Мінекономіки зареєстровано в Міністерство юстиції 19 квітня 2021 року за №530/36152.

Метою наказу є дерегуляція відносин у фітосанітарній сфері в частині процедур, які стосуються встановлення, підтримання та поновлення статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від шкідливих організмів.

Відповідно до наказу:

Крім того, наказом запроваджується реєстр місць виробництва або виробничих ділянок, вільних від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів, у вигляді електронної бази даних, доступ до якого буде вільний і безоплатний.

Ми усуваємо ряд бюрократичних перешкод у фітосанітарній сфері, а також впроваджуємо реєстр ділянок, вільних від шкідливих організмів. Тому зовсім скоро встановлення зазначених ділянок відбуватиметься в Україні простіше, швидше і в більш прозорий спосіб, ніж це було до цього», — зазначив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Глущенко.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Нагадаємо, озвучено порядок проведення процедури викупу земельної ділянки.