друкувати


Головам територіальних громад розповіли, як почати заробляти на землі

23 квітня 2021, 11:00

Наразі, в рамках проведення реформи децентралізації, територіальні громади можуть самостійно планувати свій розвиток і отримувати надходження до бюджету без додаткових документів та дозволів. Про це йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

Донедавна усі землі сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів перебували у державній власності. Таких угідь нараховувалось близько 10,4 млн га, і ними могли розпоряджатися виключно ГУ Держгеокадастру. Наприклад, громада без узгодження з районною адміністрацією не могла використовувати на свій розсуд землі за межами села чи міста.

Левову частку бюджету територіальної громади складають надходження з землі. Однак не всі керманичі громад розуміють, як правильно розпоряджатись наявними ресурсами. Про те, як голові громади побачити гроші в землі, які дії необхідно вжити, аби користувачі земельних ділянок почали офіційно реєструвати договори оренди, та чому конструктивний діалог завжди приведе до збільшення надходжень, читайте у матеріалі за посиланням.

Нагадаємо, команда онлайн-сервісу Feodal.Online пропонує провести безкоштовний аудит однієї колишньої сільської ради (КОАТУУ) та надати безкоштовний доступ до системи Feodal.Громада. Для цього звертайтеся за номером +380 (98) 614 89 54.