друкувати


Верховна рада розгляне законопроект про стимулювання гідротехнічної меліорації земель

20 квітня 2021, 14:50

У Верховній Раді України зареєстрували проект постанови про прийняття за основу проекту закону України №5202 про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель. Про це повідомляється на офіційному сайті ВРУ, передає AgroPolit.com.

Згідно із документом, Верховна Рада України постановляє:

Нагадаємо, законопроект 5202 зареєстрували у ВРУ на початку берзня. На думку аграрного міністра Романа Лещенка, законопроект стане новим поштовхом у розвитку зрошення в Україні. Ключовим він є для аграріїв Півдня України, які вже другий рік поспіль страждають від посухи.

Законороект створить умови для утримання водокористувачами меліоративної інфраструктури та сприятиме залученню інвестицій в зрошення сільськогосподарських земель.

Реалізація положень законопроекту забезпечить ефективне проведення гідротехнічної меліорації на земельних ділянках с/г призначення, збільшить площі землі, на якій застосовується гідротехнічна меліорація, зменшить собівартість поливу земельних ділянок та витрати держави на адміністрування системи меліорації тощо.