друкувати


Молочний альянс першим відправив молочну продукцію в ЄС в рамках квот

15 серпня 2016, 17:25

Українське підприємство "Молочний альянс" провело першу поставку молочної продукції (сухе знежирене молоко) в Польщу по безмитної квоти, встановленої Угодою про асоціацію Україна-ЄС. Про це повідомляє прес-служба холдингу. 

"Група компаній" Молочний альянс "провела першу в історії сучасної України поставку в ЄС в рамках встановлених для нашої країни річних квот на експорт молока та молочної продукції. Продукція була проведена на Золотоніський маслоробний комбінат, який має сертифікацію Єврокомісії. Перша партія в обсязі 20 тонн була експортована до Польщі", - йдеться в повідомленні.

Найближчим часом компанія відправить до Польщі ще 80 тонн сухого молока.

Нагадаємо, у квітні "Молочний альянс" вже проводив пробне постачання молочної продукції в ЄС за замовленням компанії "Український торговий дім" Надія "з міста Варна (Болгарія) зі сплатою всіх митних зборів.

На сьогоднішній день 12 українських переробників мають дозвіл на експорт молочної продукції в ЄС: у десяти Єврономер почали діяти з 10 січня 2016 року, ще у двох - з 26 квітня.

З початку дії економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС у 2014 році Україна не використовувала квоти на безмитні поставки молочної продукції. Квоти на експорт сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу, передбачені Угодою про асоціацію, є тарифними і означають лише обсяг товарів, який може бути поставлений без мит.

У 2015 році Україна експортувала деякі продукти, перевищивши квоти, - наприклад, мед (в минулому році Україна перевищила свою тарифну квоту по цьому продукту в чотири рази), сік (тарифна квота перевищена в сім разів), кукурудзу (тарифна квота перевищена майже в 20 раз).

УНІАН