друкувати


АМКУ застеріг операторів ринку пального від необґрунтованого підвищення цін

20 квітня 2021, 08:30

В Антимонопольному комітеті будуть прискіпливими з огляду на нестабільну ситуацію із імпортом світлих нафтопродуктів із Білорусі та РФ, та застерігають операторів від потенційних антиконкурентних дій, що можуть негативно вплинути на ціни і наповнення ринку. Про це заявила голова АМКУ Ольга Піщанська у своїй колонці на сайті «ЕП».

Вона наголосила, що спроби створити штучний дефіцит на рику пального, необґрунтовано підвищити вартість, встановити бар’єри у доступі до альтернативної інфраструктури, зокрема портів, є неприпустимими.

«Це – червоні лінії національної ваги. Вихід за них – неприпустимий. Антимонопольний комітет буде боротися за їхню недоторканість», — підкреслила Ольга Піщанська.

У січні-березні 2021-го в АМКУ встановили факти подорожчання високооктанових бензинів та дизпалива і з’ясували, що ціни не корелюються із ринковими факторами.

25 березня у Комітеті надали рекомендації 10 ключовим учасникам ринку. Насамперед – утриматися від порушення законодавства про захист економічної конкуренції та встановити роздрібні ціни на рівні, який відповідає об’єктивній ситуації.

Нагадаємо, в Україні підписано Меморандум щодо цінової стабільності на ринку пального.