друкувати


Уряд став ближче до угоди щодо концесії в порту «Чорноморськ»

19 квітня 2021, 10:30

Завершилися роботи над попереднім техніко-економічним обґрунтуванням (пре-ТЕО) щодо проєкту концесії двох терміналів та поромного комплексу у порту «Чорноморськ», Мінінфраструктури готується до укладання договору для підготовки ТЕО. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Наступним кроком є підготовка концептуальної записки проєкту. За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, це може тривати близько місяця. Посадовець сподівається, що записка буде фіналізована протягом квітня. 

«Мінінфраструктури спільно з Адміністрацією морських портів України готується до укладення тристороннього договору з міжнародною фінансовою організацією для підготовки ТЕО і проекту конкурсної документації. Також ЄБРР та IFC погодилися найближчим часом розпочати процедуру відбору радників для розробки ТЕО та конкурсної документації щодо обох концесійних проектів», – додав він.

Проєкти концесії першого та контейнерного терміналів, а також поромного комплексу порту входять до переліку пріоритетних інвестиційних проектів до 2023 року. Зазначається, що після аналізу та затвердження концептуальної записки Мінінфраструктури прийматиме рішення щодо доцільності підготовки ТЕО з подальшим підписанням тристоронньої угоди з МФО. 

Передбачається, що внаслідок успішного здійснення обох концесійних проектів в порту Чорноморськ буде залучено близько $150 млн інвестицій.

Нагадаємо, Катарська компанія внесе додатковий вклад за проєктом концесії порту «Ольвія».