друкувати


Держпідтримки органічного виробництва повинна запрацювати у 2021 році – Висоцький

16 квітня 2021, 17:00

Уряд підтримав напрям державної підтримки органічного виробництва, наступний крок – це прийняття Порядку використання коштів, щоб підтримка запрацювала вже цього року. Про це на V Міжнародний «Конгрес Органічна Україна 2021» за організації ГО «Органічна Україна», який проходить під патронатом Мінекономіки розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький, повідомляє пресслужба відомства.

«Наразі ми фіналізуємо бачення цього напряму на рівні публічних дискусій за участю стейкхолдерів галузі. Важливо дати сигнал інвесторам, що підтримка органічної галузі – це середньострокова перспектива, як мінімум до 2025 року, тобто виробники спокійно можуть планувати та інвестувати у розвиток цього бізнесу»,  – зазначив Тарас Висоцький.

Заступник Міністра Тарас Висоцький висловив подяку міжнародним партнерам, в тому числі, представникам посольства Швейцарії за системну підтримку такої ініціативи, як розвиток органічного виробництва.

 

«Ми, як профільне міністерство, готові все зробити для того, щоб якісна органічна продукція була в наших школах, наших дитячих садочках. Ми в цілому підтримуємо довгострокові ініціативи, які націлені на сталий розвиток», — додав Тарас Висоцький.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України планує запровадити новий напрямок державної підтримки агровиробників — органічного виробництва. Заплановано надавати допомогу у розмірі 5 тис. грн на гектар із розрахунку до 20 га.