друкувати


Мінекономіки затвердило вимоги до виробництва мінеральних вод

15 квітня 2021, 13:00

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства затвердило гігієнічні вимоги до виробництва мінеральних та джерельних вод. Відповідний наказ підписав міністр Ігор Петрашко, повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, наказом визначаються гігієнічні вимоги до виробництва та обігу води природної мінеральної та води з джерел; обладнання, яке для цього використовується; обробки мінеральної та джерельної води.

Також наказ регулює маркування вод і застосування до них окремих видів маркування, наприклад:«стимулює травлення», «підходить для приготування їжі для немовлят» та інше.

Вимоги не будуть застосовуватися до води, яка використовуються для лікувальних цілей, а також вод, споживаних людьми в місці їх видобутку, або в місці їх природного виходу на поверхню.

Наказ дозволить ввести європейські вимоги до природних мінеральних вод, усунути бар'єри для інвестицій у виробництво таких вод в Україні та створити умови для сумлінної конкуренції на ринку», — наголошується в повідомленні Мінекономіки.

Нові вимоги набудуть чинності через три місяці.

 

Нагадаємо, в Україні посилять відповідальність у сфері ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин.