друкувати


Уряд надаватиме держпідтримку виробникам органічної продукції

14 квітня 2021, 12:00

Кабінет міністрів України планує запровадити новий напрямок державної підтримки агровиробників — органічного виробництва. Заплановано надавати допомогу у розмірі 5 тис. грн на гектар із розрахунку до 20 га. Про це розповів Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, передає з посиланням на нараду з агроасоціаціями ukrinform.ua.

«Наразі сума становить 50 млн грн. Ми говоримо про те, щоб підтримати на одиницю гектара 5 тис. грн, але не більше 20 гектарів», — пояснює заступник міністра.

За його словами, перш за все мова йде про сімейні фермерські господарства, а згідно із законодавством, максимальний розмір сімейного фермерського господарства становить 20 га.

Ціль — максимально розширювати площі органічної продукції в Україні», — наголосив Висоцький.

Кабмін у державному бюджеті на 2021 рік передбачив 4,7 млрд грн на підтримку агропромислового комплексу — на 700 млн більше, ніж у 2020 році.

Нагадаємо, що Кабмін на засіданні 7 квітня розширив перелік напрямів державної підтримки аграріїв – зокрема, відшкодовуватимуть втрати посівів за надзвичайних ситуацій та стимулюватимуть органічне виробництво.