друкувати


У Держрезерві повинен бути сформований стратегічний запас: пальне, агропродукція, маски та інше

13 квітня 2021, 07:26

У Держрезерві повинен бути сформований стратегічний запас: пальне, агропродукція, маски та інше. Головне, щоб туди прийшла нормальна, професійна людина, яка повністю має цей Держрезерв переформатувати. Таку думку в матеріалі AgroPolit.com висловив голова ради ГО «Бізнес – Варта», народний депутат 8-го скликання Іван Мірошніченко.

На його думку, мати запаси всього і вся на рік вперед – це дорого. Потрібно визначити необхідні запаси та переглянути терміни зберігання продукції.

Я не настільки глибоко знаю структуру роботи Держрезерву, але я розумію, що у них там чимало збіжжя та продуктів: від медичних масок і до зерна. Тому, як я кажу, у Держрезерві повинен бути сформований стратегічний запас того, що нам треба: пальне, агропродукція, маски та інше. Наприклад, виникла критична потреба у пальному. Пальне треба? Так треба. Скільки? Ну, на 2 місяці. Чому 2? Тому що ви за 45 днів будь-який вид пального привезете. Аналогічна ситуація з борошном. Ну, давайте зробимо запаси на 3 місяці, а не на два, перестрахуємося, бог з ним. І тут важливими критеріями для формування запасів є категорії: пальне, медикаменти і т.д.. Філософія має бути така: стільки треба, щоб перший корабель, який ти купив, або вагон, або контейнер, приїхав до України, а зважаючи на розташування нашої країни – це займе максимум 2 місяці» – впевнений Мірошніченко.

Детальніше про це читайте у матеріалі: Перезавантаження Держрезерву та Стратегія продовольчої безпеки України – чи є контакт?