друкувати


В Україні лише одна область не зазнала падіння виробництва молока, — Іван Чайківський

10 квітня 2021, 10:10

В Україні лише єдина область — Хмельницька, не зазнала падіння виробництва молока. Про це під час прямого ефіру на телеканалі 7+ повідомив народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

Попри це, на жаль, у області фіксують зменшення кількості великої рогатої худоби.

«У решті областей України фіксують падіння від 5 до 10% за січень-лютий. Від 5 до 10%. Як по надоях молока, по виробництву молока, так і по кількості корів в кожній області», — зазначив Іван Чайківський.

На думку нардепа, це пов'язано із недостатньою державною підтримкою аграріїв.

Аграрний сектор, для прикладу наших сусідів поляків, підтриманий досить серйозно, тому на полицях наших супермаркетів біля 60% сирів іноземного походження, імпортних. Ми бачимо біля 30% кисломолочних продуктів. Якщо ми хочемо конкурувати або себе захищати, відповідно ми мусимо робити все для того, щоб закладати в бюджеті кошти на підтримку наших аграрних підприємств», — повідомив Іван Чайківський.

Нагадаємо, раніше Іван Чайківський озвучив  три шляхи підтримки тваринництва. Детальніше читайте в інтерв’ю AgroPolit.com.